2008. április 26., szombat

Bart Hess

Ismét egy olyan kreatív elme, akinek munkái láttán leesett az állam. Hatalmas köszönet Elit Alice-nek, hogy a figyelmembe ajánlotta!


Bart Hess fiatal holland tervező, aki tavaly végzett Eindhovenben (Design Academy Eindhoven). Elsősorban különleges anyaghasználatával tűnik ki: műszőrmék, szilikon, plasztik, fémek, és még sorolhatnánk.
Hess képzeletbeli puskájával vadászik képzeletbeli lények, állatok képzeletbeli szőrméjére, bőrére. Dióhéjban így lehetne összefoglalni az A Hunt For Hightech című projekt koncepcióját. Ezt főleg a prosztetikus technológia, azaz a hús, az emberi idegek és a gépek találkozása ihlette.
Inspirálták az általa "megálmodott" genetikailag manipulált állatok, a fetisizmus, és persze a már említett mechanikus gépezetek, főleg a csúcstechnológia darabjai.

A tervező repertoárjában elektronikus tetoválás, lélegző cipő, "élő" bundák, valamint más dizájnerekkel való kollaboráció is szerepel.






Egy vele készült beszélgetésben elhangzott szinte minden, ami minket érdekelhet: pontosan kicsoda Bart Hess, mi munkáinak háttere, mire készül a jövőben, illetve kikkel dolgozott eddig együtt. Minden kiderül a We Make Money, Not Art oldalon!

Bart Hess hivatalos oldala



2008. április 25., péntek

Steampunk PC

Újra egy kis steampunk, avagy hogyan csináljunk teljesen egyedi számítogépet.



Ez a PC viktoriánus korabeli külsejét Jake von Slattnek köszönheti, aki fogta magát, és saját kezűleg festette/dizájnolta a gépet, mely a leárazáson szerzett 24"-os monitorral méginkább tiszteletreméltó külsővel rendelkezik. A feketére lefújt "vázat" arany rózsák és egyéb ornamentikus csiricsáré formák díszítik - ez nálam nagyot dob a dolgon, igen. Hogy a régi írógépeket (egy ilyen az én tulajdonomban is van) felidéző billentyűzet mennyire "kényelmes" és használható, azt nem tudom, persze gondolom ez is csak megszokás kérdése.

Egyetlen bajom van csupán: hogy nem Mac.
(Majd csinálok egyet, az enyém lassan úgyis múzeális darab lesz.)



Itt még többet olvashattok a gépről, az átalakítás menetéről, sok-sok képpel illusztrálva!

Forrás: Boing Boing



2008. április 21., hétfő

Bride


The Japanese Bride, 2003


Kimiko Yoshida a világ különböző kultúráinak, tradícióinak megfelelően mutatja be magát menyasszonyként. A több éven keresztül készült fotósorozatok erőteljes, néha ironikus, néha megdöbbentő darabjai az elmúlt pár év legzseniálisabb koncepciójával rendelkező munkái közé sorolhatók. Szerintem.


The White Abelam Bride With A Yam Mask, 2005


The Mao Bride, 2006


The Akha Bride, 2003


The Sakura Bride, 2006


The Shinto Bride, 2002


The Widow Bride, 2001



A teljes sorozatok Kimiko Yoshida honlapján!

Forrás: PlanetDamage



2008. április 20., vasárnap

2008. április 18., péntek

Mutáns Mona Lisa

Leonardo da Vinci Mona Lisájáról rengeteg bőrt lehúztak már - vagy épp egy teljesen újat adtak neki. A végeredmény általában vicces, esetleg kicsit morbid. Naoto Hattori japán művész is sikeresen hülyét csinált a sejtelmesen mosolygó hölgyből, de nézzük el neki - munkái láttán előbb tör ki belőlünk a kuncogás, mint a némi vérkomoly művészettörténeti értekezéssel megtoldott felháborodás.






Naoto Hattori

Forrás: The Pink Tentacle



2008. április 15., kedd

Helena - Angelique

Cipők! Cipők! Cipők!
A stylist Inge Helena Rietjens, valamint a festő/tetoválóművész Angelique Houtkamp kollaborálásával jött létre a Helena - Angelique márkanév, mely alatt különleges és egyedi cipőket készítenek.





Illetve nem csak cipőket, hanem az azokhoz tökéletesen passzoló táskákat is!

Helena - Angelique



2008. április 13., vasárnap

Ezt pedig csak a móka és kacagás kedvéért...



...szintén a Who Killed Bambi?-ról. Alkotó: Nick Dewar.



Egy kis kézimunka

Szeretjük, ha valaki varr, köt, vagy bármilyen más hasonló megoldással készít furcsaságokat (lásd például CISTAS babák). Sarah Illenberger kötött belső szervei egész egyszerűen tüneményesek!



Sarah Illenberger

Forrás: Who Killed Bambi?



2008. április 12., szombat

God & Goods



Április 19-től látható az olaszországi Udinében (egészen pontosan a Villa Manin Centro d'arte Contemporaneaban) a God & Goods című kiállítás, mely keretein belül 30 művész mutatja be munkáit. Ezek témája a hit, a vallás, a játék az érzékekkel, illetve az ezekhez szorosan kapcsolodó személyek ábrázolása - egészen sajátságos és néha elgondolkodtató módon.



Forrás: KanYe West Blog



2008. április 11., péntek

Jelentés

Kedves Olvasók,

ugyan baromi kevés időm van mostanában frissíteni a blogot, de azért azt szeretném megosztani mindenkivel, hogy ezentúl néha-néha felbukkanok a [ Kultblogon ] is, a kiállítás rovatban.
Csekkoljátok az oldalt, már amennyiben érdekel (márpedig érdekel) titeket a zene, a képző- és iparművészet, a kortárs tánc, a színház, meg úgy általában bármi, aminek kicsit is köze van a kultúrához.



2008. április 7., hétfő

Kesztyűk minden mennyiségben



Általában mániám minden kiegészítő. Természetesen a kesztyűket is nagyon szeretem, legyen az ujj nélküli, vállig érő, latex, bőr, pöttyös, vagy akár egy egyszerűbb darab. És persze az sem árt, ha megfelel az elsődleges célnak, azaz például télen melegen tartja kezünket.
Nos, a Glovedup termékei esetében ez valószínű, hogy nem fog menni. Itt inkább a külsőségekről szól a dolog, nem mindennapi kesztyűket láthatunk tőlük.
Íme, egy kis ízelítő!







Glovedup



2008. április 3., csütörtök

Egy szellemes megoldás


Misztikus, hátborzongató, és végtelenül szép.
Ralph Nauta és Lonneke Gordijn "Ghost" elnevezésű széke olyan, mint egy csapda - foglyul ejtve benne valami földöntúli, amitől fellép a libabőr-effektus, a rácsodálkozás és a kellemes borzongás.
Persze ez csak koncepció, de az ember hajlamos félve ráülni, nehogy megmozduljon alatta az a valami. Vagy talán attól is "reszkethetünk", hogy pont minket fog magába szippantani ez az egyébként teljesen átlátszó szék, melyet április 16-a és 21-e között lehet megtekinteni Milánóban, a Salone del Mobile rendezvényen.






Forrás: Yanko Design



Sven Prim Photography








Sven Prim



2008. április 2., szerda

Emily



Azt már észrevehették a notórius cipőmegszállottak (és nem csak ők), hogy a platform bizony reneszánszát éli, újra és újra megjelenik ez az általában rendkívül magas talppal és sarokkal felturbózott csoda, kicsit a fetish, kicsit a pin-up világából.
Christian Louboutin Emily névre keresztelt cipellői is ezzel a (mondhatni) retro fazonnal hódítanak, kemény 925 dollárért.
A kívül gombokkal, belül zipzárral díszített darab egyszerű, ám mégis extravagáns, elsősorban a fekete orrnak és a piros talpnak köszönhetően (nem beszélve magáról a tényről, hogy ez egy platform).

Megrendelhető innen, a pontos méreteket (talp- és sarokmagasság) is ezen az oldalon olvashatjátok!

Christian Louboutin

Forrás: Neu Black



2008. április 1., kedd

Uterus Vase

Olyan, mintha egy gonosz lény akarna bekebelezni valamit csápjaival, pedig ez csak egy méh. Azaz egy méh alakú váza.



A The Plud és Stéphanie Rollin dizájnerek alkotása ez a gyanta alapon lakkal bevont, porcelán hatású, mindössze 20 példányban elkészített darab.
Mint itt lassan minden, ez is picit rémisztő, engem inkább valami húsevő növényre emlékeztet. Persze az már más kérdés, hogy virágokkal telepakolva vajon hogy nézhet ki - biztos, hogy barátságosabb lehet az összkép.
Vagy inkább röhejesebb?

A tippért ezer köszönet kedvenc kolléganőmnek, PinkTsunamiinak!

Forrás: Grinding



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...